Sunday, 8 April 2018

Spare 5 minutes to Read

Spare 5 minutes to Read 

1. What kind of water should you drink in the morning?

    Answer - Light Warm 

2. What is the use of drinking water?

    Answer: SIP by and sitting down

3. How often should chew food?

     answer. - 32 times

4. When should I eat while I am full?

     answer. - morning

5. How long should breakfast in the morning eat?

     answer. - up to two and a half hours of sunset

6. What should you drink with morning meal?
     
     answer. - juice

7. What should be eaten with lunch?

    answer. - Lassi / Buttermilk

8. What should be eaten with dinner at night?

    answer. - Milk

9. At what time should citrus fruits not eat?

    answer. - At night

10. When should you eat ice cream?

       answer. - Never

11. How long after the fridge is removed
      Should eat?

      answer. - after 1 hour

12. Should drink cold drink?

       answer. - No

13. How long did you eat after eating
      Should you take?

      answer. - 40 minutes

14. How much food should be eaten at night?

       answer. - not equal to

15. At what time should dinner take place?

      answer. - before sun shadow

16. How long before eating food
     Can drink?

      answer. - 48 minutes

17. Can the lassi drink at night?

     answer. - No

18. What should you do after breakfast?

       answer. - work

19. What to do after lunch
       needed?

       answer. - rest

20. What to do after eating at night
     needed?

      answer. - must move 500 steps

21. What should always be done after eating food?

      answer. - Vajrasana

22. How long awake Vajrasana after eating
      should do.?
     
      answer. - 5 -10 minutes

23. What should be put in the morning and the eyes in the morning?

      answer. - Cold water.

24. What time should sleep at night?

      answer. - 9 - 10 o'clock

25. Tell the names of three poisons?

      Answer: Sugar, flour, white salt

26. What to put in the afternoon lunch in the vegetable
      needed?

      answer. - oregano

27. Should eat salad at night?

      answer. - No

28. How should you always eat food?

      answer. - sitting down and chewing a lot

29. When should I drink tea?

      answer. - never

30. What should be added in milk and drink?

      answer. - turmeric

31. Why should you drink turmeric in the milk?

      answer. - not cancer

32. Which medical practice is right?

      answer. - Ayurveda

33. When should the water of gold utensil drink?

      answer. - October to March (in winter)

34. When should water of copper vessel be consumed?

      answer. - June to September (rainy season)

35. When should the water of pottery be consumed?

      answer. - March to June (summer)

36. How much should drink in the morning water?

      answer. - At least 2 - 3 glasses.

37. When should I wake up in the morning?

       answer. - 1.5 hours before sun exposure

38. How many groups should this message be sent to?
        answer . 

In all the groups! Ps

39. What should be delayed in the work of virtue?
answer. No.

So what's the delay

https://goo.gl/RXXEgZ

👏👏👏👏👏👏👏👏👏



5 mint nikaalo aur padho

1. सुबह उठ कर कैसा पानी पीना चाहिए?

    उत्तर -     हल्का गर्म

2.  पानी पीने का क्या तरीका होता है?

    उत्तर -    सिप सिप करके व नीचे बैठ कर

3. खाना कितनी बार चबाना चाहिए?

     उत्तर. -    32 बार

4.  पेट भर कर खाना कब खाना चाहिए?

     उत्तर. -     सुबह

5.  सुबह का नाश्ता कब तक खा लेना चाहिए?

     उत्तर. -    सूरज निकलने के ढाई घण्टे तक

6.  सुबह खाने के साथ क्या पीना चाहिए?
     
     उत्तर. -     जूस

7.  दोपहर को खाने के साथ क्या पीना चाहिए?

    उत्तर. -     लस्सी / छाछ

8.  रात को खाने के साथ क्या पीना चाहिए?

    उत्तर. -     दूध

9.  खट्टे फल किस समय नही खाने चाहिए?

    उत्तर. -     रात को

10. आईसक्रीम कब खानी चाहिए?

       उत्तर. -      कभी नही

11. फ्रिज़ से निकाली हुई चीज कितनी देर बाद
      खानी चाहिए?

      उत्तर. -    1 घण्टे बाद

12. क्या कोल्ड ड्रिंक पीना चाहिए?

       उत्तर. -      नहीं

13.  बना हुआ खाना कितनी देर बाद तक खा
      लेना चाहिए?

      उत्तर. -     40 मिनट

14.  रात को कितना खाना खाना चाहिए?

       उत्तर. -    न के बराबर

15.  रात का खाना किस समय कर लेना चाहिए?

      उत्तर. -     सूरज छिपने से पहले

16. पानी खाना खाने से कितने समय पहले
     पी सकते हैं?

      उत्तर. -     48 मिनट

17.  क्या रात को लस्सी पी सकते हैं?

     उत्तर. -     नहीं  

18.  सुबह नाश्ते के बाद क्या करना चाहिए?

       उत्तर. -     काम

19. दोपहर को खाना खाने के बाद क्या करना
       चाहिए?

       उत्तर. -     आराम

20. रात को खाना खाने के बाद क्या करना
     चाहिए?

      उत्तर. -    500 कदम चलना चाहिए

21. खाना खाने के बाद हमेशा क्या करना चाहिए?

      उत्तर. -     वज्रासन

22. खाना खाने के बाद वज्रासन कितनी देर
      करना चाहिए.?
     
      उत्तर. -     5 -10 मिनट

23.  सुबह उठ कर आखों मे क्या डालना चाहिए?

      उत्तर. -    ठंडा पानी।

24.  रात को किस समय तक सो जाना चाहिए?

      उत्तर. -     9 - 10 बजे तक

25. तीन जहर के नाम बताओ?

      उत्तर.-    चीनी , मैदा , सफेद नमक

26. दोपहर को सब्जी मे क्या डाल कर खाना
      चाहिए?

      उत्तर. -     अजवायन

27.  क्या रात को सलाद खानी चाहिए?

      उत्तर. -     नहीं

28. खाना हमेशा कैसे खाना चाहिए?

      उत्तर. -     नीचे बैठकर व खूब चबाकर

29. चाय कब पीनी चाहिए?

      उत्तर. -     कभी नहीं

30. दूध मे क्या डाल कर पीना चाहिए?

      उत्तर. -    हल्दी

31.  दूध में हल्दी डालकर क्यों पीनी चाहिए?

      उत्तर. -    कैंसर ना हो इसलिए

32. कौन सी चिकित्सा पद्धति ठीक है?

      उत्तर. -   आयुर्वेद

33. सोने के बर्तन का पानी कब पीना चाहिए?

      उत्तर. -   अक्टूबर से मार्च (सर्दियों में)

34. ताम्बे के बर्तन का पानी कब पीना चाहिए?

      उत्तर. -    जून से सितम्बर(वर्षा ऋतु)

35. मिट्टी के घड़े का पानी कब पीना चाहिए? 

      उत्तर. -  मार्च से जून (गर्मियों में)

36. सुबह का पानी कितना पीना चाहिए?

      उत्तर. -  कम से कम 2 - 3 गिलास।

37. सुबह कब उठना चाहिए?

       उत्तर. -  सूरज निकलने से डेढ़ घण्टा पहले।

38.इस मैसेज को कितने ग्रुप में भेजना चाहिए ।
        उत्तर . सभी ग्रुपो में!

ps

39.क्या पुण्य के कार्य में देर करनी चाहिए।
उत्तर. नहीं।

तो देरी किस बात की


https://goo.gl/RXXEgZ

👏👏👏👏👏👏👏👏👏

No comments:

Post a Comment